Politika i gospodarstvo

Prikupljanje potpisa za referendum ’67 je previše’: Jako dobar odaziv Pločana!

U Pločama se već par dana prikupljaju potpisi za referendumsku inicijativu ’67 je previše’ gdje svi oni koji su nezadovoljni mirovinskom reformom, kojom se produžuje dob za umirovljenje na 67 godina, svojim potpisom pružaju potporu inicijativi.

Jedan od volontera inicijative prikupljanja u Pločama, Joko Batinović, za Ploče Online je rekao da je vrlo zadovoljan odazivom Pločana koji su s nestpljenjem dočekali da i u svom gradu mogu dati podršku i pomoći u prikupljanju dovoljnog broja potpisa.

Podsjetmo, skupljanje potpisa je DO 10.05.2019. na gradskoj tržnici u Pločama u vremenu od 9.00 do 12.00 sati, te od 18.00 do 20.00 sati ispred robne kuće.


Prikupljanje potpisa organiziraju tri sindikalne središnjice – Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Matica hrvatskih sindikata (MHS), a glavni cilj je raspisivanje referenduma za vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti.

‘Inicijativa ’67 je previše’ u dva tjedna, do 11. svibnja, mora prikupiti najmanje 373.568 potpisa kako bi došlo do raspisivanja referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

Svaki potpis je važan!