Ekologija Politika

‘Prije će Trebinje sagraditi aerodrom nego što će ovaj župan sagraditi Centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju‘

– Ovih dana Nikola Dobroslavić saziva presice o projektima u susjednim državama, nevjerodostojno kukajući o ugrozi izvorišta pitke vode na Ombli, kao da se odlagalište na Grabovici i njegov životni projekt Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju ne nalaze na istom krškom terenu kao i navodna trebinjska zračna luka, poručuju iz stranke Srđ je Grad.

– Da bi farsa bila veća i da bi se još jednom potvrdila nesposobnost župana Dobroslavića, jučer je Državna komisija za kontrolu nabave donijela odluku o poništenju odabira izvođača za CGO Lučino razdolje.

Podsjetimo, javna nabava je raspisana u prosincu 2020. godine i od tada traje cijeli niz proceduralnih pogrešaka, ponovljenih natječaja, izmjena uvjeta i raznoraznih marifektluka Agencije za gospodarenje otpadom u najvećem projektu u povijesti Dubrovačko – neretvanske županije koji, sada je to već posve izvjesno, NEĆE niti dijelom biti financiran Europskim sredstvima. Ako bude sreće, kao što nema pameti, neće biti niti realiziran.


Ovom novom epizodom je cijela saga o nesposobnosti župana i Agencije za gospodarenje otpadom dobila novu dimenziju. Ne samo što se župan pokazuje nesposobnim realizirati bilo kakav sustav za gospodarenje otpadom, nego će nas po odluci DKOM-a njegova nesposobnost koštati dodatnih 100 tisuća kuna, koliko iznose troškovi žalbe konzorcija Magnum Supra i Elektrocentar Petek. Mala je to cijena u očima županijske vlasti – riječ je niti o šest mjesečnih plaća županovog ravnatelja Agencije za gospodarenje otpadom Josipa Bačića, koji se do sada, osim u nesposobnosti, istaknuo jedino u uspješnom bježanju od novinarskih upita.

Što više reći, a ne ponoviti se? U bilo kojem ozbiljnom poslu sve odgovorne osobe bi do sada već bile smijenjene i podnijele ostavke. To od župana u njegovih pulena nećemo dočekati – oni samo mogu zaoštriti retoriku o trebinjskom aerodromu ne bi li zvuk bubnjeva prekrio bolnu istinu o njihovoj nesposobnosti- ističe se u prioćenju uz koje SJG prilaže Odluku o poništenju odabira izvođača za CGO Lučino razdolje.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni