Ekologija Politika

PRIJAVITE SE! Grad Ploče sufinancira pripremu dokumentacije za sufinanciranje solarnih panela na obiteljskim kućama

Odgovor na eskalaciju cijena energije: Grad Ploče sufinancira pripremu dokumentacije za sufinanciranje solarnih panela na obiteljskim kućama

Grad Ploče raspisao je javni poziv o sufinanciranju pripreme dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj za ugradnju foto naponskih panela na obiteljskim kućama.

Pravo na korištenje novčanih sredstava temeljem Javnog poziva ima fizička osoba s prebivalištem na području Grada Ploča koja je vlasnik ili suvlasnik obiteljske kuće koja se nalazi na području Grada te za koju se zahtjev podnosi. Ako se radi o suvlasniku onda je nužna suglasnost svih suvlasnika, kao i u slučaju suposjednika.


Naši sugrađani pokazuju velik interes za korištenjem obnovljivih izvora energije, a eskalacija cijena energije opteretit će svaku obitelj, pogotovo nas u Dalmaciji koji smo najčešće osuđeni na grijanje na struju. Nemamo čarobni štapić i neće se ovim riješiti svi problemi ali je ono što kao grad možemo. Prednost će naravno imati oni koji imaju više djece u vrtiću ili na školovanju, više članova obitelji i koji duže žive u Pločama. Prvi korak je da ćemo omogućiti potporu do 3.000,00 kn po prijavitelju – istaknuo gradonačelnik Mišo Krstičević

Cilj Javnog poziva je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području grada Ploča.

Za provedbu ovog Javnog poziva osigurana su sredstava u iznosu od 100.000,00 kuna.

Javnim pozivom sufinancirat će se sljedeće aktivnosti: projektna dokumentacija za fotonaponsku elektranu, spremna za izgradnju elektrane, izvješće energetskog certifikatora o provedenom energetskom pregledu i važeći energetski certifikat obiteljske kuće – izrađen u svrhu energetske obnove i trošak pripreme ostale dokumentacije za prijavu na javni poziv, odnosno trošak konzultantskih usluga, ako takav postoji.

Prijavni obrazac Zahtjeva za dodjelu potpore, prateće izjave te predmetni Javni poziv može se preuzeti na službenim mrežnim stranicama Grada Ploča, OVDJE a rok za dostavu Zahtjeva je 31.12.2022. godine.

Također, prilikom prijave na Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama (EnU-2/22) Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, svi zainteresirani mogu se obratiti Razvojnoj agenciji Grada Ploča – PLORA – za savjet i pomoć pri prikupljanju prijavne dokumentacije.

Javiti se možete na: plorarazvojnaagencija@gmali.com ili osobno doći na adresu Trg kralja Tomislava 23, 2. kat.

Izvor: Grad Ploče

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni