Politika i gospodarstvo

PREMIJER NAJAVIO Ništa od kafića, vraća se nastava u školi i sportske aktivnosti na otvorenom

Premijer Andrej Plenković je na današnjoj sjednici Vlade otkrio da Hrvatska kreće u blago popuštanje epidemioloških mjera od 1. veljače.

Kao što se i najavljivalo, restrikcije će se popustiti u dva segmenta. Tako od 1. veljače u škole na nastavu mogu krenuti učenici viših razreda osnovnih škola, a omogućit će se i veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom.

– Što se tiče koronavirusa, situacija je i dalje povoljna u odnosu na onu od prije nekoliko tjedana. Padaju brojevi i novozaraženih i smrtnosti. Nakon rasprava sa cijelom Vladom i sa Stožerom, u poziciji smo da pošaljemo određene poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera u samo dva segmenta. Prvo bi se odnosilo na osnovne škole i polazak viših razreda na nastavu. A druga bi se odnosila na veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom, rekao je u uvodnom govoru premijer Plenković.


Optimizam, ali i veliki oprez

– S obzirom na usporavanje distribucije cjepiva, vrijeme je za visoki stupanj opreza. Zato smo nakon temeljite analize odlučili zadržati se na ova dva pravca djelovanja, poručio je Plenković.

Premijer je dodao kako će se mjere revidirati sredinom veljače.

– Vrijeme je za jedan signal optimizma, ali i opreza, zaključio je Plenković ovu temu.