Politika i gospodarstvo

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a posjetili Grad Ploče

Dana 22. svibnja 2019. godine u službenim prostorijama Grada Ploča, a u sklopu MeetUS inicijative veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj, NJ. E., W. Roberta Kohorsta, održan je sastanak s predstavnicima veleposlanstva, g. Daniel C. Carroll, II. tajnikom u Odjelu za političko-gospodarska pitanja, g. Damjan Benčić, voditeljem trgovinskog Odjela, gđa Martina Delija, službenicom u konzularnom Odjelu za američke građane i g. Miro Kelečić, višim istražiteljem u Odjelu za sigurnost, a sve s ciljem razvijanja prijateljskih odnosa između dvije države.  

Na sastanku su predstavnici Grada Ploča, g. Ivan Marević, zamjenik Gradonačelnika i g. Danijel Štula, pročelnik Službe za opće poslove, predstavili Grad Ploče, dosadašnja postignuća, investicijski potencijal, poduzetničke zone, ali predstavili i najvažnije projekte od osobitog značaja za razvoj Grada Ploča, a sve s ciljem daljnjeg razvoja prijateljskih odnosa, jačanja suradnje kao osnovnog preduvjeta za privlačenje poslovnih prilika i investicija na području Grada Ploča.


Predstavnici Veleposlanstva SAD-a su izrazili zadovoljstvo te prihvatili poziv predstavnika Grada Ploča za nastavkom suradnje, kada ćemo imati priliku detaljne prezentirati puni investicijski potencijal Grada Ploča.