Politika i gospodarstvo

Predstavnici udruge Škanj kod ministrice Mrak-Taritaš

škanj kod mrak-taritaš

Nakon sastanka s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja, gđom. Ankom Mrak-Taritaš, iz Udruge građana Škanj su nam se obratili sa zaključcima:

Drage sugrađanke i sugrađani,
U nastojanju da se rezultati ove uspješne borbe protiv TE na ugljen u Pločama „stave na papir“ ekipa Škanja je 06. veljače 2015. godine u vremenu od 11:00 do 11:45 bila na radnom sastanku u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja RH.
Uvažavajući aktualnost i narav teme sastanka, ministrica gđa. Anka Mrak-Taritaš primila nas je neočekivano brzo i u pratnji voditeljica uprave za graditeljstvo, prostorno uređenje i voditelja uprave za dozvole državnog značaja.

Prva težišna tema razgovora bila je razjašnjavanje procesa, procedura i svih nositelja izrade dokumenata Državnog prostornog planiranja kao i ostvarivanje potpore Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kao najznačajnijeg resornog ministarstva u ostvarivanju cilja da se otkloni svaka mogućnost izgradnje energetskih objekata na fosilna goriva kako u našem gradu tako i u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji. (Na tragu ove teme gđi. Ministrici obratili smo se i s pisanom zamolbom koju u cijelosti možete vidjeti ovdje)


Rezultatima razgovora i dogovorenog po navedenom smo više nego zadovoljni, a posebno iznesenim stavovima i smjernicama dobivenim od strane Ministrice.
Kao predmet razgovora bili su akteri i tijek dobivanja potrebite dokumentacije i izgradnja „famozne“ TS 110/20 (10) kv u našem gradu.
Druga i ništa manje važna tema razgovora bila je i formalna identifikacija i prostorno pozicioniranje nositelja razvoja turističkih i poljoprivednih potencijala našega Grada. Posebno smo se zadržali na prepoznavanju eventualnih nositelja planiranja i financiranja projekta koji bi riješio kanalizacijske ispuste na način da se stvore uvjeti za bezbrižno kupanje u moru u našem gradu.

Zaključno možemo reći da je ovaj sastanak bio iznimno plodan te ukazuje na smjer i način rješavanja problema koji nas okružuju, a koji ćemo mi iz Škanja nastaviti te da prodavači magle“, vjerujte, nemaju ni sposobnosti, a ni eksluzivno pravo oblikovanja životne nam istine.

Svako vam dobro!
ŠKANJ

Prilog: Zamolba za ministricu graditeljstva i prostornog uređenja