Politika i gospodarstvo

Predstavnici Lučke uprave Ploče na 17. Sajmu gospodarstva u Mostaru

Predstavnici Lučke uprave Ploče obišli su 17. Sajam gospodarstva koji se održava u Mostaru u vremenu od 08.-12. travnja.  Na Sajmu ove godine na 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora sudjeluju 700 izlagača iz 20 zemalja. Sajam je službeno otvorio predsjednik Republike Hrvatske dr Ivo Josipović koji je naglasio pozitivne učinke ove manifestacije na razvoj gospodarstva Bosne i Hercegovine kao i na produbljivanje međunarodnih ekonomskih odnosa.

Tijekom boravka na sajmu predstavnici Lučke uprave Ploče su imali više poslovnih razgovora, od kojih je najvažniji bio razgovor sa talijanskim veleposlanikom u BiH gospodinom Ruggerom  Corriasom kojemu su prezentirali  luku Ploče, posebno mogućnosti za  suradnju između Ploča i talijanskih regija te su naglašeni najsvježiji razgovori sa predstavnicima regije Abruzzo oko uspostave linije uzmeđu Ploča i luka Ortona odnosno Vasto.

Veleposlanik je prihvatio poziv za posjetu luci Ploče kako bi se o svim temama konkretnije razgovaralo te se uskoro očekuje definiranje termina za njenu realizaciju.


Slika:  Pomoćnik ravnateljice Lučke uprave Ploče Svemir Zekulić u razgovoru sa veleposlanikom Republike Italije u BiH Ruggerom  Corriasom  i delegacijom regije Abruzzo