Politika i gospodarstvo

Predstavnici gradova i općina te braniteljskih udruga doline Neretve odali počast poginulim braniteljima 116. brigade

Povodom obilježavanja 25. godišnjice ustroja 116. brigade HV-e danas su gradonačelnici gradova Opuzena i Metkovića, predstavnici grada Ploča te općina Slivno Ravno, Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje, delegacija 116. brigade, predstavnici 1., 2. i 3. bojne 116. brigade HV-e te predstavnici Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Ploča, Opuzena i Metkovića položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule branitelje pripadnike 116. brigade iz Ploča, Opuzena i Metkovića.
Polaganje vijenaca i paljenje svijeća prvo je upriličeno u 10 sati u Pločama na Spomeniku poginulim braniteljima u Pločama, potom u općini Slivno Ravno, zatim u Opuzenu kod Spomen križa na groblju “Sv. Roka” te na kraju u 12 sati u Metkoviću pred Spomenikom poginulim braniteljima na Velikoj rivi.

Proslava obilježavanja 25. godišnjice ustroja 116. brigade HV-e nastavlja se sutra u 9 sati svečanim otvorenjem šetališta i biciklističke staze 116. brigade, zatim polaganjem vijenaca na groblju svetog Ivana, potom otkrivanjem spomen ploče uz eksponat Haubica te svečanom akademijom u GKS-u.

Tekst i fotografije: likemetkovic.hr