Politika i gospodarstvo

Predstavljen koncept “pametnog grada” – Smart City Ploče

Kako smo već pisali, Grad Ploče bio je među 19 odabranih od 73 grada, koliko je prijavilo projekte ukupne vrijednosti preko devet milijuna kuna.

Natječaj za sufinanciranje smart-city projekata u kolovozu je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Smart City Ploče predstavlja koncept upravljanja gradom utemeljen na korištenju novih tehnologija i uvođenju inovativnih modela pružanja gradskih usluga.


Projekt je vrijedan 246.717,50 kn s pdv-om, a sufinancira se 40% sredstvima FZOIE.

Cilj projekta je optimizacija poslovnih procesa Grada Ploče uvođenjem Integralnog sustava za praćenje, kontrolu i upravljanje dokumentacijom sa uključenim modulima za upravljanje sjednicama i praćenjem projekata.

Kako bi se sustav uspostavio nabavit će se potrebna sofisticirana oprema kako bi se omogućilo digitalno upravljanje dokumentima Grada koji su nužni za svakodnevno poslovanje, uključujući dokumente koje je potrebno usmjeriti prema građanima.

Osim optimalnog digitalnog upravljanja dokumentima, provedba projekta doprinijet će smanjenju troškova za uredski materijal, poput papira, registratora, printera, tonera i sl. što će dodatno imati pozitivan učinak na komponentu održivog razvoja i zaštitu okoliša.

Grad Ploče