Politika i gospodarstvo

Predstavljanje Poduzetničkog impulsa za Dubrovačko-neretvansku županiju

poduzetnički impuls by dubrovniknet.hr

Predstavljanje programa poticanja poduzetništva i obrta ”PODUZETNIČKI IMPULS 2015.” za sve poduzetnike iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije održat će se u Dubrovniku 10. ožujka 2015. u hotelu Royal Princess Importanne Resort, s početkom u 10 sati. Predstavit će ga tim Ministarstva poduzetništva i obrta, uz suorganizaciju Regionalne razvojne agencije DUNEA-e i drugih potpornih županijskih institucija – Centra za poduzetništvo DNŽ, Obrtničke komore DNŽ i HGK županijske komore Dubrovnik.

Poduzetnički impuls 2015. provodit će se u tri osnovna programa:
• “Mikro i malo poduzetništvo i obrt”
• “Sredstva iz fondova EU”
• “Lakši pristup financiranju”
Za dolazak se, zbog ograničenosti kapaciteta, potrebno prijaviti RRA DUNEA-i najkasnije do 6. ožujka 2015. (petak), na mail: [email protected] ili telefon 638-453.
Poduzetnicima je, kroz programe Poduzetničkog impulsa, na raspolaganju 4,37 milijardi kuna. Namijenjeni su povećanju konkurentnosti sektora, povećanju poslovnih aktivnosti istraživanja i razvoja, povećanju investicija, komercijalizaciji inovacija, razvoju malih i srednjih poduzeća temeljenih na znanju te povećanju poduzetničkih znanja kao i prijenosu znanja. Prvi javni poziv za za dodjelu bespovratnih potpora za opremanje pogona i kupnju strojeva bit će objavljen već u ožujku, dok se natječaji za potpore u turizmu očekuju u svibnju.

Tekst i foto: dubrovniknet team / www.dubrovniknet.hr