Politika i gospodarstvo

Predprijave za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta “Dostupnost do stana”

Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb u suradnji s Hrvatskom udrugom za dizala i Koordinacijskim odborom društava i udruga HP i HT umirovljenika Hrvatske uključila se u pokretanje projekta „Dostupnost do stana – ugradnja osobnih dizala i platformi u višeetažnim stambenim građevinama“, uz sufinanciranje iz fondova EU.

Procjena troška ugradnje pojedinačnog dizala je 350.000,00 kn. Od navedenog iznosa 85 % bi se financiralo bespovratnim sredstvima EU fondova a 15% troškova snosili bi stanari. U Hrvatskoj stambenih građevina sa tri i više katova bez dizala ima oko 16 tisuća.

Prema najavama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU očekuje se početak realizacije Projekta ugradnje dizala u postojeće višeetažne stambene građevine koje nemaju dizalo u drugoj polovici 2019. godine.


Molimo da se aktivno uključite kako bi ova obavijest došla do predstavnika suvlasnika višeetažnih stambenih građevina koje nemaju dizalo s područja Vašeg grada a koji su zainteresirani za uključivanje u projekt s molbom da popune Predprijavu koja ima evidencijski karakter zainteresiranosti. Istu molbu smo poslali i članovima Udruženja za upravljanje zgradama HGK i Udruzi Upravitelj. Rok za popunu Predprijave je 31. siječnja 2019.

Predprijavu je moguće popuniti on-line preko obrasca koji se nalazi na web stranici: www.hgk.hr/predprijava-za-ugradnju-osobnih-dizala-financiranih-iz-eu-projekta-dostupnost-dostana .

Dodatne informacije mogu se dobiti od Zdravka Čizmara, Komora Zagreb, e-mail: [email protected] tel. 01 4606713 ili 01 4606720.

Zahvaljujemo na suradnji, uz srdačan pozdrav

Dr.sc. Zlatan Fröhlich,

v.r. predsjednik HGK Komore Zagreb