Politika

PPD Grupa stekla ukupno 16,52 posto vlasničkog udjela u Luci Ploče

PPD Grupa je postala vlasnik 16,52 posto udjela u Luci Ploče. Na javnoj dražbi koju je Zagrebačka burza održala u petak, 17. listopada, PPD Grupa je kupila tri od ukupno četiri ponuđena dionička paketa Luke Ploče i time stekla 14,99 posto udjela. PPD Grupu je na javnoj dražbi u svojstvu brokera zastupala Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Dodatnih 1,53 posto udjela u Luci Ploče PPD Grupa je stekla kupovinom 6.480 dionica putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze.
PPD Grupa je s 16,52 posto udjela postala najvećim pojedinačnim vlasnikom Luke Ploče. Odluka o ulasku u vlasničku strukturu uvelike je potaknuta i nedavno potpisanim potkoncesijskim ugovorom između PPD Grupe i Luke Ploče, čime su ostvareni preduvjeti za izgradnju terminala ukapljenog naftnog plina (UNP) u Luci Ploče, što je investicija vrijedna 25 milijuna eura. UNP terminal će Hrvatskoj, ali i regiji, otvoriti pristup UNP-u iz drugih izvora, a sama diversifikacija dobave ukapljenog naftnog plina svakako će doprinijeti daljnjem razvoju tržišta i sigurnosti opskrbe plinom.
S obzirom da strategija budućeg poslovanja PPD Grupe predviđa širenje poslovanja na različita područja energetskog sektora, kao i na druga tržišta regije, PPD Grupa u Luci Ploče vidi značajnu perspektivu za daljnji rast i razvoj sinergijskog poslovanja.


Tekst: www.dubrovacki.hr
Foto: Denis Jerković / CROPIX

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni