Politika i gospodarstvo

POZIV: Početna konferencija projekta „Klub za zapošljavanje Ploče“

Grad Ploče Vas poziva  na otvorenje i početnu konferenciju projekta „Klub za zapošljavanje Ploče“  koja će se održati u ponedjeljak 3. lipnja 2019.godine, 13:00h u prostorijama Doma športova- Mini art dvorana (Tina Ujevića 1).

Na konferenciji će biti predstavljene aktivnosti te očekivani rezultati projekta koji Grad Ploče provodi u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko- neretvanske županije – DUNEOM, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Srednjom školom fra Andrije Kačića Miošića i Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i civilnog društva – Dešom.

Svrha projekta je osnivanje Kluba za zapošljavanje Ploče kao središnjeg informativno-edukacijskog punkta za nezaposlene mlade i srednjoškolce koji će kroz aktivnosti karijernog usmjeravanja nezaposlenih mladih i profesionalno usmjeravanje srednjoškolaca te pružanje programa cjeloživotnog obrazovanja od značaja za lokalno gospodarstvo pružiti osnovu za provedbu ciljeva i mjera Dubrovačko-neretvanske strategije ljudskih potencijala na razini lokalne zajednice.


Grad Ploče je provedbu aktivnosti na projektu Kluba za zapošljavanje nprepoznao kao izravnu potporu jačanju pet gospodarskih segmenata od strateškog značaja za razvoj lokalnog gospodarstva: ICT tehnologije, EU fondovi, obiteljski turizam, poljoprivreda i društveno poduzetništvo. Tijekom projekta će ciljne skupine nezaposlenih mladih i srednjoškolaca biti uključene u profesionalno savjetovanje i programe cjeloživotnog obrazovanja u navedenih pet segmenata kako bi se nezaposlenim mladima pružila prilika za dodatno usavršavanje u navedenim deficitarnim područjima te im se olakšala zapošljivost i i tržišna konkurentnost na lokalnom i županijskom tržištu rada.

 Ukupna vrijednost projekta: 742.562,38 HRK
Iznos koji sufinancira EU: 742.562,38 HRK
Razdoblje provedbe projekta: 3/2019-3/2021
Kontakt osoba: Ivanka Pažin (+385 (0)20 676-147)