Politika i gospodarstvo

POZITIVNO MIŠLJENJE MINSTARSTVA: Sutra počinje s radom novi vrtić u Staševici

Dječji vrtić Ploče u petak je dobio Rješenje kojim se odobrava početak rada u Područnom odjelu Staševica nakon ishođenja pozitivnog Mišljenja Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ovim su stečeni formalni preduvjeti za početak obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja u novom vrtiću u Staševici. Novoizgrađeni i opremljeni Područni objekt u Staševici će započeti s obavljanjem djelatnosti predškolskog odgoja sutra, u utorak, 23. ožujka 2021. godine.

Podsjetimo,vrijednost investicije vrtića iznosila je oko 7,3 milijuna kuna, s PDV-om, a nakon što je gradska administracija u Pločama pripremila potrebnu dokumentaciju, najveći dio sredstva, oko 5,8 milijuna kuna, realizirao se iz EU fondova, dok je ostatak novca osigurao Grad Ploče, koji je i investitor projekta.


Izgradnjom i opremanjem „Dječjeg vrtića Staševica“ ispunili su se uvjeti za upis 40 djece u vrtić, uvođenje 10-satnog (cjelodnevnog) boravka, a time i zapošljavanje novih odgojiteljica i pomoćnog osoblja sukladno popunjenosti kapaciteta vrtića.