Politika i gospodarstvo

POVJERENSTVO KAZNILO PLOČANSKU HDZ-OVKU: Dožupanica Marija Vučković kršila zakon

Marija Vuckovic, dubrovacki.hr

Ovim putem želimo javno obznaniti jednu od nepravilnosti pod režijom lokalnog pločanskog HDZ-a te ujedno osuditi način na koji se ova vijest, od strane vladajućih, očito vješto skrivala  pred našim lokalnim stanovništvom, obzirom da se sve dogodilo u listopadu 2013. godine.

Naime, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u listopadu je kaznilo dožupanicu Dubrovačko-neretvanske županije  Mariju Vučković, inače članicu pločanskog HDZ-a, obzirom da je utvrđeno kako je dotična obnašanjem navedene funkcije ujedno obavljala funkciju člana nadzornog odbora Komunalno održavanje d.o.o., što je protivno zakonu.

Ono što definitivno ne ide u prilog cijelom slučaju je i činjenica da se isti zakon, po utvrđenim činjenicama od strane Povjerenstva, kršio u skoro cijelom prošlom mandatu!  Ovo je samo jedan od primjera kako se vlada u našem malom gradu i na koji način, a već smo upozoravali na slično postupanje i od strane gradonačelnika u priopćenju vezanim za rebalans proračuna.


U demokratskoj državi gdje svatko treba imati pravo na informaciju, pogotovo od strane vladajućih koje su građani birali, zanimljivo je da se pločanski HDZ i dalje služi zastarjelim manipulatorskim tehnikama koje više podsjećaju na neko sasvim drugo vrijeme – kad se radi za svoj interes šutjeti, o onom što im ide na korist vikati do iznemoglosti. Jedino, moramo priznati da i ta vika u gradu jenjava, jer se jednostavno ništa ne radi. Vlada šutnja. Upravo je šutnja dugo oružje kojim se brane od upita građana i oporbe. Prikrivajući navedenu informaciju o Mariji Vučković, pokazali su, uostalom, da iza njihove šutnje, itekako, stoji dobar razlog.

Ovog puta im se odbilo o glavu ‘sjedenje na dvije stolice’, odbilo im se o glavu moralno i neprofesionalno pristupanje poslu i svojim dužnostima, na što dugo upozoravamo. Što je sljedeće?

Koliko je moguće vjerovati da će takvi ljudi išta napraviti za naš grad, kada nisu u stanju obavljati ni svoj posao prema zakonu koji ih, uostalom, obvezuje kao i sve naše građane?

Za razliku od vladajuće garniture obvezanu ‘šutnjom’ kako bi skrivali svoj (ne)rad, ovim putem poručujemo da je nama šutnje dosta! Mi nećemo šutjeti! Mi ćemo obavljati svoj posao i raditi za građane i za dobrobit grada i slijedit ćemo demokratsko načelo da svi imamo pravo na informaciju i na odgovore! Za razliku od njih.

PRILOG:
POKRETANJE POSTUPKA O SUKOBU INTERESA
ODLUKA O MERITUMU

IZVOR: www.sdp-ploce.com / www.sukobinteresa.hr
FOTO: www.dubrovacki.hr