Politika

Potpisani ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni

U palači Ranjina upriličeno je potpisivanje ugovora o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Ugovore potpisao dubrovčako-neretvanski župan Nikola Dobroslavić s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te nadležnim domovima zdravlja.

‘Nakon dvije godine pauze, evo, s ponosom možemo istaknuti kako nam se vratila turistička sezona i time je važnost ovih ugovora jako velika. Naravno, riječ je o našem programu koji provodimo svake godine i na koji smo jako ponosni, a kako su nam istaknuli i načelnici, ali i čelnici naših zdravstvenih ustanova, ova sufinanciranja od velike su važnosti u ljetnim danima kad je broj ljudi na našem području i nekoliko puta veći. Županija je bila i ostat će partner i našim domovima zdravlja, i našem Zavodu i našim općinama i gradovima’, poručio je župan Nikola Dobroslavić.


Dodatni medicinski timovi, to jest pripravnost, organizirat će se od 1. srpnja do 31. kolovoza 2022. godine, a za naše područje Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Ploče koja čine liječnik i medicinska sestra.

Inače, za ovaj model osigurana su sredstva u iznosu od 773 tisuće kuna. U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 498 312 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 101 688 kuna, a gradovi i općine sa sveukupnim iznosom od 173 tisuće kuna.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni