Politika

Potpisan ugovor o nabavi i ugradnji fotonaponske elektrane na krovu Doma športova Ploča

Danas je potpisan ugovor o nabavi i ugradnji fotonaponske elektrane na krovu Doma športova Ploča vrijednosti 819.588,50 Kn.

Potpisivanju su, uz predsjednika upravnog vijeća Danijela Štulu, prisustvovali projektant Ivan Marasović, v.d. ravnatelj Petar Cvitanović i Nenad Meštrović, predstavnik izvođača radova Industry impex iz Splita.

Podsjetimo, Grad Ploče je krajem 2020. godine zaprimio Odluku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o pozitivnoj ocjeni projekta Ugradnje fotonaponske elektrane na objekt Doma športova u Pločama kojeg je Grad prijavio u rujnu 2020. godine na javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene temeljem izrađenih glavnih projekata i troškovnika sa čijom se izradom započelo u ožujku 2020. godine.


“Projektirani vijek uporabe ugrađene opreme fotonaponske elektrane je 25 godina što znači da će Dom športova, nakon razdoblja povrata investicije i dalje konzumirati besplatnu električnu energiju još 20ak godina.

Nazivna snaga fotonaponskog postrojenja na krovištu Doma športova u Pločama bit će 112,86 kW, a predviđena godišnja neto proizvodnja 132.714,00 kWh, što će nam u odnosu na prosječnu godišnju potrošnju, generirati višak od 89.448,13 kWh kojeg ćemo plasirati u mrežu ili iskoristiti za dodatne potrebe Doma športova u Pločama” – napisao je tad gradonačelnik Krstičević.

Rok izvršenja ugovora određuje se u 3 faze:

Faza 1. Dostava i ugradnja elektrane. Rok izvršenja 2 mjeseca od dana sklapanja ugovora. Izvršenje se potvrđuje zapisnikom o isporuci i ugradnji opreme.

Faza 2. Ispitivanje utjecaja solarne elektrane na mrežu te izrada Elaborata o utjecaju solarne elektrane na mrežu i Operativnog plana i programa ispitivanja postrojenja u pokusnom radu. Rok izvršenja 1 mjesec od potpisivanja zapisnika o isporuci i ugradnji opreme. Izvršenje se potvrđuje zapisnikom o ispitivanju utjecaja solarne elektrane na mrežu te zapisnikom o izradi Elaborata o utjecaju solarne elektrane na mrežu i Operativnog plana i programa ispitivanja postrojenja u pokusnom radu.

Faza 3. Provođenje pokusnog rada. Rok izvršenja 1 mjesec od potpisivanja zapisnika o ispitivanju utjecaja solarne elektrane na mrežu te zapisnika o izradi Elaborata o utjecaju solarne elektrane na mrežu i Operativnog plana i programa ispitivanja postrojenja u pokusnom radu. Izvršenje se potvrđuje zapisnikom o provedenom pokusnom radu i puštanju u pogon.

Ukupni rok izvršenja ugovora (sve tri faze) je 4 mjeseca od dana sklapanja ugovora.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni