Politika i gospodarstvo

Potpisan ugovor: Gradu Pločama skoro 800 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Danas je pločanski gradonačelnik, Mišo Krstičević potpisao Ugovor kojim se Gradu Ploče dodjeljuje 787.500,00 kn bespovratnih sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“.

Podsjetimo, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozitivno je ocijenilo projektni prijedlog Grada Ploča „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“ u okviru Programa „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“.
Cilj projektnih aktivnosti je povećati mogućnosti zapošljavanja i to kroz dokvalifikaciju, prekvalifikaciju i stjecanje stručnih znanja nezaposlenih osoba i tako im omogućiti aktivan pristup tržištu rada, kao i samozapošljavanje.

Za ovaj projekt koji Grad Ploče provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ploče, odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 787.508,00 kuna (100 % financiranje).


Realizacija projekta „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“ zamišljena je kroz provođenje verificiranih programa obrazovanja odraslih te aktivnosti usavršavanja vještina traženja posla poput komuniciranja na razgovoru za posao, kvalitetne izrade životopisa i molbe i sl., te razne motivacijske i komunikacijske radionice.

U okviru projekta izradit će se i strateški dokument „Analiza potreba poslodavaca i perspektive na lokalnom tržištu rada“, koji će svakako dati realnu sliku potreba na lokalnom tržištu rada, što će poslužiti kao smjernica pri odabiru programa za obrazovanje koji će biti ponuđeni polaznicima.