Politika

Posjet ministara Vlade RH, predstavnika Županije i Grada Lučkoj upravi Ploče

U petak, 11. ožujka 2016. Lučku upravu Ploče posjetili su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Oleg Butković, ministar unutarnjih poslova Vlade Vlaho Orepić, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te gradonačelnik Grada Ploča Krešimir Vejić sa suradnicima.

Na zajedničkom sastanku je ravnatelj Lučke uprave Svemir Zekulić izvršio prezentaciju poslovanja Lučke uprave Ploče, pozicije luke Ploče, situacije unutar lučkog područja kao i prikaz poslovnog okruženja luke Ploče. Posebna pažnja je posvećena sadašnjim i budućim investicijskim aktivnostima javnog i privatnog sektora unutar lučkog područja te načinu eliminiranja prepreka za bolju konkurentnost luke Ploče i cijelog prometnog pravca koji povezuje luku sa postojećim i potencijalnim tržištem.

Potom je organiziran posjet najvažnijim investicijskim cjelinama unutar razvojnog projekta luke Ploče i to kontejnerskom terminalu koji je već u funkciji, te ulaznom kompleksu i terminalu za rasute terete gdje su se predstavnici Vlade mogli uvjeriti da su radovi na obje cjeline pri završetku.


lucka-uprava-ministri-posjeta-02

Tekst i fotografije: www.ppa.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni