Politika i gospodarstvo

Portal Gradonačelnik.hr: Mišo Krstičević među odbranima koji “podižu standarde i pokreću nove trendove u lokalnoj samoupravi”

Portal gradonacelnik.hr napravio je ‘inventuru’ prve godine mandata lokalnih vlasti izabranih na izborima 2017. i donosi izbor najboljih gradonačelnika koji su svojim radom, mjerama i rezultatima izazvali najviše pažnje, interesa i pozitivnih reakcija svojih građana te su se istaknuli kao najkonkretniji ili najangažiraniji

Godina dana mandata lokalnih vlasti izabranih na prošlogodišnjim lokalnim izborima je prošla, a gradonačelnici su je obilježili podnoseći Gradskim vijećima izvješća o onome što su radili i napravili u proteklih godinu dana. Kao jedina platforma i medij koji sustavno i kontinuirano, doslovno iz dana u dan, prati rad gradonačelnika u svim hrvatskim gradovima, gradonačelnik.hr napravio je pak svoju analizu i izbor ‘top 10 gradonačelnika.

“Za razliku od klasičnih analiza u kojima se držimo isključivo službenih brojki i podataka Ministarstva financija, u ovom izboru nam brojke nisu ključni kriterij, niti ulazimo u usporedbe i vrijednosne sudove o tome koji i čiji projekti su vrijednije, bolji ili građanima korisniji. Naš izbor su gradonačelnici koji su svojim radom, mjerama i rezultatima izazvali najviše pažnje, interesa i pozitivnih reakcija svojih građana, koji su se istaknuli kao najkonkretniji, najangažiraniji ili najnapredniji, te su stoga obilježili prvu godinu mandata” navode urednici portala gradonacelnik.hr


Ono što posebno zanima nas Pločane je to da je među izabranima (opet) Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča, o kojem piše sljedeće:

“Pozitivnom karizmom i efektima u svojim gradovima svakako se ističu gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, Kastva Matej Mostarac, Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan i Novske Marin Piletić. Svi su, redom, novi na funkciji gradonačelnika i, u skladu sa proračunskim mogućnostima, pokreću nove stvari u svojim gradovima. Krstičevića i Bišćana, osim toga, povezuje i to što spadaju u nekolicinu gradonačelnika koji su naslijedili katastrofalnu situaciju i nered u gradskim financijama što im je u startu potpuno ograničilo mogućnosti za nove projekte, no ipak su uspjeli pokrenuti neke pozitivne trendove.

Mišo Krstičević je, pak, uz rješevanje duga od cc 10 milijuna kuna, uspio preraspodjelom sredstava u proračunu namaknuti novac za četverostruko povećanje naknada za bebe (sa 750 na 3.000 kuna), povećanje stipendija i sufinanciranje udžbenika za osnovnoškolce, a uz uređenje rive, uspjeli su iz EU fondova povući novac i za uređenje gradske plaže. Inače, Krstičević je jedan od rijetkih gradonačelnika volontera koji se, uz to, odrekao čak i volonterske naknade.” – kraj citata.