Politika i gospodarstvo

Porezni inspektori od danas u novoj akciji: Tjedan dana će posebno ‘češljati’ tri djelatnosti

U razdoblju od 4 .srpnja do 10.srpnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

“U cilju sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 4. – 10.7.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu”, objavljeno je iz Porezne.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost: trgovine na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama, ostalog kopnenog prijevoza putnika, odmarališta i slični objekti za kraći odmor.


Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 4.srpnja do 10.srpnja 2019. godine.

“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, stoji u najavi akcije.

rtl.hr