Politika

POPUŠTANJE MJERA Moglo bi krenuti ‘otključavanjem‘ po regijama

Zabilježili smo u Hrvatskoj najmanji broj novooboljelih od koronavirusa u zadnjih 25 dana, a nastavi li se takav trend u idućih pet ili sedam dana, prema najavama samog Nacionalnog stožera civilne zaštite i epidemiologa, Vlada će morati početi razmišljati o popuštanju restriktivnih mjera koje su uvedene 19. ožujka kako bi se zauzdala epidemija, javlja Jutarnji.hr.

Iako još nema plan popuštanja restriktivnih mjera, Vlada će vjerojatno napraviti isto ono što rade i druge europske države, od kojih su neke već počele postupno otključavati ekonomiju, a sasvim sigurno će slijediti i preporuke Europske komisije koja je u srijedu predstavila smjernice za popuštanje mjera u Europskoj uniji koje se temelje na tri kriterija. Prvi je epidemiološki, što znači da širenje zaraze mora biti znatno usporeno i stabilizirano.

Što se tiče popuštanja mjera, Capak kaže da na to još uvijek nitko nema odgovor, no silazni trend će značiti popuštanje.
– Još nema dogovora što će to biti, svakako je prioritet gospodarstvo. No, popuštanje mjera neće značiti vraćanje u normalu. Svi će morati dati detaljne podatke kako bi se poduzele sve epidemiološke mjere kako bi se vidjelo može li se raditi ili ne – kaže Capak.


Premijer Andrej Plenković jučer je poručio kako je ministrima naložio da pripreme mjere relaksacije iz svojih resora, a u konačnici će epidemiolozi odlučiti na koji način će se moći ili neće moći organizirati rad pojedinih sektora gospodarstva uz poštivanje sigurnosnih mjera, piše Jutarnji. Također, moguće je i da će popuštanje mjera ići na regionalnoj razini.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni