Politika i gospodarstvo

POPUNJENI KAPACITETI: Rješava se problem oko neupisane djece u Dječji vrtić Ploče

Gradonačelnik Ploča danas je na svojm službenom profilu izvijestio roditelje čija su djeca, zbog nedostatka prostornih kapaciteta ostala neupisana ove godine u program Dječjeg vrtića u Pločama, o poduzetim radnjama kako bi se riješila ta problematika.

Posebno se zahvalio pločanskom župniku don Anti Bitunjcu koji je imao sluha za potrebe pločanske djece i roditelja te je Gradu Pločama ustupio raspoložive prostorije.

Također, izvijestio je o dinamici radova na novom dječjem vrtiću u Staševici. Objavu gradonačelnika Krstičevića prenosimo u cijelosti s pripadajućim fotografijama:


Poštovani roditelji djece čiji je zahtjev za upis u Dječji vrtić Ploče ove godine odbijen,

nakon saznanja kako će za određeni broj djece, zbog nedostatka prostornih kapaciteta, izostati mogućnost upisa, pristupili smo traženju najbržeg mogućeg rješenja. Istog onog kojim će se osigurati adekvatan smještaj neupisane djece.

Koristim priliku zahvaliti don Anti Bitunjcu koji je imao sluha za potrebe pločanske djece i roditelja te je Gradu Pločama ustupio raspoložive prostorije. Obzirom kako je za ishođenje minimalnih tehničkih uvjeta u svrhu smještaja djece u gore navedene prostorije nužno ispoštovati proceduru prenamjene prostora, Grad Ploče je dao izraditi projektnu dokumentaciju temeljem koje će ishoditi potrebne dozvole te pristupiti adaptaciji i opremanju prostora.

Trajno rješenje osiguravanja smještajnih kapaciteta za djecu s područja grada Ploča je u izgradnji aneksa centralnog objekta dječjeg vrtića u Pločama za koji je izrađeno idejno rješenje i provedeni geomehanički istražni radovi. Nakon izrade geomehaničkog elaborata slijedi izrada glavnog projekta koji je temelj za ishođenje akta o gradnji.

Želim naglasiti kako će Grad Ploče poduzeti sve potrebne radnje kako bi svi naši najmlađi dobili mogućnost upisa u Dječji vrtić Ploče, a roditelji mogućnost usklađenja poslovnih i privatnih obveza.

Dragi sugrađani, iz tog razloga želim vas obavijestiti kako radovi na izgradnji i opremanju novog dječjeg vrtića u Staševici, koji će biti prvi objekt za predškolski odgoj izgrađen i suvremeno opremljen u novijoj povijesti grada Ploča, izvrsno napreduju poštujući ugovorenu dinamiku. U prethodnom razdoblju odrađeni su radovi ugradnje fotonaposnih modula za toplu vodu te kombiniranog sustava dizalice topline i centralnog grijanja na pelet u svrhu minimiziranja potrošnje energije. Izgrađeni su ogradni zidovi koji formiraju partere 2 dječja igrališta na kojima će biti kombinirana podloga umjetna trava/antistres podloga.

U tijeku su radovi uređenja okoliša novog dječjeg vrtića u Staševici. Postavlja se bio jama i izvode sanitarni upojni bunari, a na parterima dječjih igrališta izvode se radovi nasipanja tampona na kotu okoliša. Izvođenje radova na vanjskoj fasadi treba započeti kroz 10 dana paralelno s postavljanjem keramike i drugih tipova podne obloge.

Hvala Vam na razumjevanju i strpljenju, činimo sve kako bi ovu osjetljivu problematiku riješili što brže i što kvalitetnije na zadovoljstvo sviju.