Politika

POMOĆ ZBOG EPIDEMIJE Ćorić najavio dodatne programe i Covid 19 kredite

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je u N1 studiju uživo da nikako ne smijemo biti nezadovoljni sezonom s obzirom na proljetne projekcije, te da nam posljednji događaji nakon porasta broja zaraženih nisu pokvarili sezonu.


– Unatoč crvenim listama, turisti dolaze, očekujem nastavak turističke sezone, a pitanje o radu stožera i propustima uputite onima koji ga vode, ministar Beroš vam je stalno na raspolaganju, meni to dnevno nije prioritet – ogradio se Ćorić dok je na kritike dijela poduzetnika i hotelijera da je trebalo ranije reagirati oko noćnih klubova poručio: ‘Jako je zgodno iz perspektive vašeg studija davati ocjene o onome što se događalo proteklih nekoliko mjeseci, a biti pritom bez ikakve odgovornosti. Prije dva mjeseca nije bilo govora o klubovima, nitko nije pričao, sada kao gljive poslije kiše niču stručnjaci koji znaju što je trebalo prije dva mjeseca napraviti’.

Dodao je da on nije epidemiolog koji može procijeniti je li neki susret u klubu, tržnici ili plaži urodio zarazom jedne ili pet osoba.

– Mnogi su bili neuspješni, mi smo bili uspješni i trebamo biti sretni zbog sezone i prihoda, to nosi i određenu žrtvu, nešto veći broj zaraženih i to je to – zaključio je.

Smatra da će manjak u državnoj blagajni biti manji nego što je projicirano, a pad ćemo vidjeti krajem tjedna. Ići će se, najavio je s dodatnim programima i Covid 19 zajmovima.

– S HAMAG BICRO-om išlo je onom dinamikom koliko je novca bilo i sad rade, ali izgleda da će želje i zahtjevi premašiti i ovaj iznos koji smo predvidjeli pa će dio iz omotnice ići u tom smjeru. O konkretnim brojkama u ovom trenutku ne mogu – rekao je i naglasio da će obrada završiti do 1.9.

– Uvjeti pod kojima dolazi do subvencija su nešto promijenjeni, pa HZZO-u treba više vremena – rekao je i dodao da to sigurno nije zato što je netko a godišnjem.

– Nije sve savršeno, ali sustav funkcionira – zaključio je, dok je o reformama i rezovima rekao da će se više znati kada budu projekcije o padu točnije, kada će se krenuti i u razgovore sa sindikatima o tome što će biti s ugovorenim povišicama.

– Moramo biti ekonomski realisti, nećemo tolerirati značajnije deficite, ne smijemo ugroziti ulazak u eurozonu. U razgovoru sa sindikatima pojasnit ćemo pozicije Vlade, iza njihovih prava stoje ugovori, vidjet ćemo kako će završiti ti razgovori, ima li i koliko novca… – rekao je, prenosi Dalmatinski portal.

Govoreći o svom megaministarstvu i uštedama rekao je da će kroz sistematizaciju umanjiti broj službenika, kojih je spajanjem ministarstava, više od 800.

– Nastavljamo na dvije adrese, nema prostora gdje bi svi sjedili na jednom mjestu, ja mijenjam poziciju Radnička-Vukovarska, osnovni kolegiji su na jednoj adresi, a sektorski na drugoj – rekao je Ćorić i našalio se da tako, kad ga netko traži, uvijek može reći da je na drugoj adresi.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni