Politika

Polaganjem vijenaca i svečanim koncertom u Pločama obilježen Dan pobjede

U Pločama je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Blagdan je to kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji “Oluja” oslobođen grad Knin.

Jučer je izlaslanstvo Grada, predvođeno gradonačelnikom Krstičevićem i potpredsjednicom Gradskog vijeća Marinom Gradac, položilo vijence i zapalilo svijeće na centralnom križu na gradskom groblju Laništima i pored spomenika palim hrvatskim braniteljima.


Vijence i svijeće su položili i predstavnici MORH-a, MUP-a, JVP Ploče i udruga proizašlih iz Domovinskog rata sa područja Grada Ploča.

U večernjim satima održan je koncert  ispred pločanske crkve na kojem su nastupili Pivači Gospe Fatimske Stablina, Klapa Kolajna Komin i Klapa Geta.

Gradonačelnik Krstičević je na svojoj službenoj Facebook stranici čestitao sugrađanima između ostalog napisavši:

“Herojima Domovinskog rata sloboda bijaše draža od života, oni koji su pali traju u nama koji živimo.

Svi veliki narodi realistički analiziraju svoju povijest, te nikada ne zaboravljaju svoje heroje, one koji nikada ne smiju biti zaboravljeni.

Zato danas s izrazitim poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su položili svoje živote, koji su se žrtvovali za bolju budućnost svih nas i koji su svojom žrtvom otvorili put prema sigurnom i mirnom razvitku naše zemlje”.

Foto: Eleonora Kužet

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni