Politika

POKRENUTE OVRHE: Fina naplatila 200 milijuna kuna duga

U samo četiri dana, otkad su ponovo pokrenute ovrhe nakon šestomjesečnog moratorija, blokirano je 250 tisuća građana na čijim računima nije bilo dovoljno novca da podmire dugovanja.

Fina je za vjerovnike uspjela naplatiti 200 milijuna kuna duga te izvijestila da se, na temelju trenutačno obrađenih starih i novih ovrha zaprimljenih za vrijeme zastoja, ukupan iznos duga smanjio sa 16,6 na 16,4 milijardi kuna.

– Za usporedbu, 17. travnja 2020., prije zastoja provedbe ovrhe, broj potrošača s blokiranim računima iznosio je oko 246 tisuća, a danas, nakon provedbe novih 217 tisuća ovrha i u odnosu na 60.000 dužnika koji nisu imali ovrhu, broj je porastao za nekoliko tisuća. U usporedbi s prošlom godinom, ukupan iznos duga dužnika pao je sa 16,76 na 16,4 milijardi kuna, odnosno za 360 milijuna kuna – kažu u Fini.


Svaki dan pristižu i novi ovršni prijedlozi iz ureda javnih bilježnika te će broj blokiranih zasigurno sljedećih dana i tjedana rapidno rasti, tim više što istječu ili su istekli i bankarski moratoriji na otplatu kredita te će banke, kako su najavile, također pokrenuti ovrhe nad korisnicima kredita ne uspiju li dogovoriti modele otplate.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni