Politika

Pojačan promet prema jugu, HAK poziva na oprez

U većem dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Pojačan je promet na pojedinim dionicama autocesta, na gradskim prometnicama i obilaznicama te na cestama u priobalju. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, izvještavaju na HAK-ovim stranicama.


DHMZ: Pretežno sunčano i toplo, ponegdje i vruće

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, češćom u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro te ponovno navečer slaba do umjerena bura, pod Velebitom mjestimice i s jakim i olujnim udarima, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni