Politika

Pogledajte kako napreduju radovi na projektu stare škole u Baćini

Potpuno zapušteni i oronuli objekt stare škole u Baćini dobija posve novo ruho, prenose službene stranice Grada Ploča sa fotografijama.

“Stara škola biti će posjetiteljski, odnosno interpretacijski centar u kojem će se interpretirati prirodna vrijednost cijelog područja delte rijeke Neretve, uz mogućnost interpretacije kulturno-povijesne baštine.

Prilikom realizacije prostora nastoji se zadržati izvorni oblik vanjskog uređenja škole. Kat objekta koristio bi se kao višenamjenski uredski prostor s dva ureda, svaki za dvoje djelatnika i prostorijom za sastanke, odnosno konferencijskom salom, te mini kuhinjom i sanitarnim čvorom za korisnike gornjeg kata.


Osim ovog projekta, u spomenutom operativnom programu na području je Baćine predviđeno i 657 tisuća kuna za postavljanje i uređenje promatračnice za bioraznolikost s edukativnim sadržajem na Baćinskim jezerima.”

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo je Dubrovačko-neretvanskoj županija 10,5 milijuna kuna, a na temu promicanja održivog razvoja prirodne baštine, u što će se ukupno uložiti 14 milijuna kuna.

Samo za adaptaciju ruševne zgrade bivše osnovne škole u Baćini utrošit će se 3,1 milijuna kuna, kako bi ona postala ulazna vrata i Centar za interpretaciju vrijednosti cijelog područja delte Neretve glede kulturno-povijesne baštine s kartama zaštićenih područja i ekološke mreže, te Ramsarskog područja, prikazom ribljih vrsta, s mogućnstima prepoznavanja jaja ptica, pojašnjenjima o životu vodozemaca i o životnim ciklusima vretenca i jegulja.

U obnovljenoj školi gosti bi se upoznavali s trupama kao plovilima, sa zaštićenim prirodnim područjima (Modro oko, Prud, Orepak) i drugim znamenitostima doline Neretve od prapovijesti do naših dana.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni