Politika

POČINJE ŠKOLA: U Pločama više prvašića nego lani. Djeco, prvi dan ponesite samo torbe!

Nova školska godina za pločanske osnovnoškolce počinje u ponedjeljak. Tim povodom prenosimo par korisnih informacija sa službenih stranica Osnovne škole “Vladimir Nazor” u Pločama:

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. g., počinje nova školska godina. Radujemo se početku školske godine i ponovnom susretu s učenicima!

Nastava će se odvijati u školi za sve razrede od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini škole. Prvi dan škole sve će naše učenike  dočekati udžbenici i radne bilježnice stoga je prvi dan nastave potrebno ponijeti školsku torbu. Jedan se dio udžbenika nasljeđuje od prethodnih generacija učenika, a drugi će dio  biti novi udžbenici koji su već naručeni prema odabiru naših učitelja.


Nastava za sve učenike počinje 6. rujna. Na nastavu ujutro dolaze učenici od 1. do 4. razreda, a poslijepodne dolaze učenici od 5. do 8. razreda. Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda dolaze u 8 sati, a učenici od 5. do 8. razreda dolaze u 13 sati. Učenici će imati sat sa svojim razrednikom u trajanju od 45 minuta kako bi preuzeli udžbenike (trebaju ponijeti školske torbe) te kako bi dobili upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 u školi. Nakon toga će imati skraćene sate po rasporedu koji će im dati razrednik/ca.

Prijevoz učenika – putnika je organiziran.

Prijem prvaša će biti u petak, 3. rujna,  u 9.30 na školskom igralištu. Učenici trebaju doći u pratnji jednoga roditelja/pratitelja. Prije dolaska u školu djetetu je potrebno izmjeriti tjelesnu temperaturu. Nakon prozivke učenici će sa svojim učiteljima ići u svoj razred kako bi se upoznali i preuzeli svoje udžbenike. Predviđeni boravak učenika – prvaša u školi  je 60 minuta.

U PŠ Rogotin se prvi dan nastave u ovoj školskoj godini organizira na sljedeći način:

1. razred – 13.00 h

2.,3.,4. razred  – 8.00 h


Protokol o detaljnim uputama o organizaciji rada u školi bit će pravodobno objavljen na web- stranici škole.

Dragi učenici, drage učenici, dragi roditelji!

Zahvaljujemo vam na suradnji, trudu i strpljenju u prošloj školskoj godini i nadamo se uspješnoj suradnji i u ovoj. Poduzimamo sve mjere da boravak naših učenika u našoj Školi bude siguran i nadamo se da ćemo uz zajednički trud uspjeti to i ostvariti.

Želimo vam puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Tihana Pažin, ravnateljica

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni