Kultura Politika i gospodarstvo

Počela gradnja trafostanice!

U Pločama je danas započela gradnja Trafostanice 110/20 (10) kV Ploče čiji su investitori  Hrvatske autoceste (HAC) i Hrvatska elektroprivreda (HEP). Iizvođači radova u ovoj fazi su firma Tehno – Elektro Đakovo i Končar inženjering za energetiku i transport iz Zagreba.

Podsjećamo, lokacija trafostanice Ploče izazvala je veliku buru među stanovništvom Ploča gdje je 2.349 građana potpisalo inicijativu za izmjenu lokacije a koju je Gradsko vijeće prihvatilo kao rezultat referenduma sa ishodom da se lokacija promijeni.

“Knjiga potpisa predana je gradonačelniku 23. 7. 2010. koji je utvrdio da zbog nepotrebnog trošenja sredstava neće biti referenduma, već će ovi potpisi vrijediti kao da je referendum održan. Gradsko vijeće je 22.11.2010. donijelo odluku o izmjeni i dopuni prostornoga plana Grada Ploča, tj. odluku da se trafostanica neće graditi na lokaciji usred grada, iznad Sveučilišta. Namjerom gradnje iznad grada, građani su prevareni, a njihov se zahtjev ne poštuje’, izjavila je nedavno Ana Musa.


No, danas je odjeknula vijest o početku gradnje trafostanice baš na lokaciji protiv koje su se vodile bitke. Potvrdu za  izgradnju izdala je Dubrovačko – neretvanska županija, Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju, ispostava Ploče.

Upozoravaju se vozači da je promet Gračkom ulicom otežan i da se odvija jednim kolničkim trakom a reguliran je semaforima.

foto: dubrovacki.hr