Politika i gospodarstvo

Počela gradnja “školskog trga”: Novi park, dječje igralište, parking, povećana sigurnost

Danas je počela izgradnja i uređenje školskog trga u Ulici Tina Ujevića u Pločama, o čemu je javnost informirao gradonačelnik Mišo Krstičević.

Prema njegovim riječima, uređenje i prometno rješenje školskog trga u Ulici Tina Ujevića radi se ciljem da taj prostor bude funkcionalniji i sigurniji. Četiri su ključna problema koji se žele riješiti:

1. prostor je trenutno zapušten i neadekvatno uređen,


2. prostor ispred škole je zagušen loše riješenim parkingom, zbog čega dolazi do učestalih prometnih gužvi,

3. nema nogostupa i otežano je kretanje pješaka zbog bočnog parkiranja automobila duž ulice Tina Ujevića,

4. nedostatak prostora za boravak djece i društvenih sadržaja (klupice, mjesta za odmor, igrala…).

Zbog svega navedenog kreće se u prilagodbu postojećih zidova prema cesti, kako bi se dobila adekvatna površina za školski trg. Dislocirat će se parkiranje sa ceste ispred škole na rubne pozicije. Definirat će se kretanje pješaka i vizualno zonirati novi „školski trg“ te usporiti kolni promet ispred škole novom signalizacijom ceste. U konačnici će se dobiti sigurniji i uređeniji prostor koji će biti na namijenjen svima, u smislu sigurnijeg kretanja od centra grada do sportske lučice.

Ono što je najvažnije, osigurat će se sigurnost djece i polaznika srednje škole na ulazu i prostoru ispred škola te prostoru za vanjski boravak za vrijeme odmora. Učenici će dobiti i dodatan prostor za odmor, igru i druženje. S novim rješenjem povećat će se i broj parkirališnih mjesta. I na kraju, Grad će se pobrinuti i za hortikulturno uređenje prostora i zasadit nova stabla i zelenilo.