Politika i gospodarstvo

Počasni bleiburški vod ispred potreba mladih ili HGSS-a

Je li Pločama bitniji Počasni bleiburški vod ili HGSS, mladi…?

HDZ nastavio je praksu davanja donacije iz proračuna, odnosno novca svih građana Ploča udruzi Počasni bleiburški vod, koja je registrirana na adresi Siebenhügelstr. 106 ,9020 Klagenfurt, Austria, a za koju se hrvatsko predstavništvo nalazi u Zagrebu.

Na koji je način ta udruga zaslužila naš novac, što je napravila za građane Ploča, kako je unaprijedila život u našem gradu, čime je zaslužila da im donacija bude povećana u 2017. godini.
Iznos od tri tisuće kuna kuna možda se i ne čini puno, no primjerice Hrvatska gorska služba spašavanja iz proračuna će dobiti tisuću kuna. Tri puta veći iznos će dobiti netko sa sjedištem u Austriji, od volontera koji svakodnevno koriste svoje vrijeme, riskirajući život kako bi bili na usluzi građana. Koliko Počasni vod ima članova u Pločama, žele li im građani darivati svoj novac? Ta pitanja ne zanimaju gradsku vlast, kao ni potrebe mladih.


Smatramo da je konačno vrijeme da se novac počne davati na osnovu projekata, a ne da novac svih građana Ploča, Vejić i kompanjoni dijele po ključu svojih sitnih političkih interesa.

Forum mladih SDP-a Ploče