Politika i gospodarstvo

PLS Podržava referendum za promjenu izbornog sustava

plocanska stranka

Pločanska stranka podržava inicijativu “U ime obitelji” i poziva sve svoje članove i simpatizere Grada Ploča, da daju svoj doprinos potpisom ili prikupljanjem potpisa za referendum.

Sadašnji izborni sustav ugušio je sve nove inicijative, potiče izmjenjivanje samo dviju stranaka na vlasti i omogućuje njihovoj kasti neprirodnu moć, a rezultati su zastrašujući. Referendumsko pitanje promovira interese većine građana naspram političke klase koja se odvojila od narodne volje, upravo zbog postojećeg izbornog sustava u kojem zastupnici odgovaraju isključivo šefu svoje stranke, ali ne i građanima koji su ih birali.

PLS-u nije važno tko organizira peticiju ako referendumsko pitanje objedinjuje interese svih građana Hrvatske, i ne nameće ni jedan posebni svjetonazor, već se omogućuje veći stupanj demokratičnosti.


PLS smatra da pločani ne bi smjeli propustiti ovu veliku priliku za promjenu izbornog sustava, jer naša djeca nam to neće oprostiti. Osobno bih volio da su donijeli zakon o lustraciji, ali i ovo je na neki način “mala lustracija”, zato i jesu protiv referenduma HDZ i SDP sa svojim koalicijskim partnerima.
Izađite i pomozite ovu inicijativu sa svojim potpisom za promjenu izbornog sustava.

Predsjednk PLS-a,
Ranko Barbir