Politika i gospodarstvo

PLORA: Još jedan uspješno odrađen projekt iz Programa ruralnog razvoja

Novih 111.000,00 kn za mjeru 6.3.1, pišu iz Plore na svojim službenim stranicama i nastavljaju:

Čestitamo OPG-u Šiljeg!

Stigla je i trinaesta potpora iz Programa ruralnog razvoja. OPG je prošao na natječaju za Potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Dodijeljena sredstva uložiti će se u opremanje, modernizaciju i povećanje kapaciteta gospodarstva. Prijavu je izradila Razvojna agencija Grada Ploča PLORA koja je do sada ugovorila „poljoprivrednih“ 1.440.000,00 kuna. Uslijed povećanja alokacije očekujemo još sedam potpora u skorom periodu.


Aktualne je i mjera 6.2.1. putem koje je moguće ulagati u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Moguće je ulagati i u sektor turizma u ruralnom području te u sektor tradicijskih i umjetničkih obrta. Visina potpore po korisniku natječaja iznosi 372.000,00 kuna a intenzitet potpore je 100 posto.

Trenutno smo u izradi tri projekta 6.2.1 vrijednosti milijun kuna kojim će se naši korisnici započeti baviti turizmom na području Peračkog Blata, Staševice i Zažablja.
Zainteresirani za mjeru 6.2.1. mogu se javiti Razvojnoj agenciji u svrhu pripreme projektnog prijedloga.

PLORA je u proteklom razdoblju uspješno prijavila projektne prijedloge civilnog društva u vrijednosti 1.860.000,00 a za poduzetnike uspješno aplicirala ESIF investicijske zajmove u vrijednosti od 370.000,00 kuna, javljaju iz Pločanske razvojne agencije.