Politika i gospodarstvo

Ploče ugostile Predsjednicu: Susreti u Luci Ploče, Lučkoj upravi i Gradu

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović danas je bila u posjeti dolini Neretve, te Gradu Pločama gdje se sastala s gradonačelnikom Mišom Krstičevićem i njegovim zamjenicima Zoranom Majstrovićem i Ivanom Marevićem te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Ploča Nikom Orepićem.

Prije toga se u prostorijama Luke Ploče sastala s ravnateljem Lučke uprave Tomislavom Baturom i predsjednikom uprave „Luka Ploče d.d.“ Ivanom Pavlovićem.

Prije sastanka Predsjednica je odala počast svim poginulim djelatnicima Luke Ploče u Domovinskom ratu.
Na sastanku je pretežno bilo riječi o završetku izgradnje Koridora Vc jer iako hrvatska luka, od iznimne je važnosti za gospodarstvo susjedne Bosne i Hercegovine, a dovršetkom Koridora Vc Luka Ploče d.d. će, zajedno s cijelom dolinom Neretve, svoje poslovanje dodatno proširiti i na ostale zemlje zapadne i srednje Europe.

Nakon toga je u gradskoj upravi u Uredu gradonačelnika Predsjednici prezentiran projekt “Luka nautičkog turizma (marina u Pločama)”, a sa svojim je domaćinima i obišla lokalitet planirane izgradnje luke nautičkog turizma u Pločama.

Gradonačelnik je tom prilikom izjavio “da nam treba biti čast što je institucija predsjednice posjetila naš Grad.”

– Iznimno sam zadovoljan što je Predsjednica prepoznala važnost projekta “Luka nautičkog turizma (marina u Pločama), prezentirali smo do koje smo razine u pripremama i u kojoj je trenutnoj fazi, a također  smo Predsjednicu zamolili ukoliko može pomoći u svom diplomatskom dijelu da se proces još malo ubrza – izjavio je ovom prilikom pločanski gradonačelnik.

Tekst i fotografije: ploce.com.hr