Politika

Ploče ostaju bez psihijatrijske i oftalmološke ordinacije

dom zdravlja ploče by slobodnadalmacija.hr

Ministarstvo zdravlja je krajem svibnja 2015. godine županijama, kao osnivačima domova zdravlja, uputilo na razmatranje prijedlog mreže javne zdravstvene službe. Prijedlog mreže u Dubrovačko-neretvanskoj županiji donosi brojne redukcije, a Grad Ploče bi, ako se prijedlog usvoji, trebao ostati bez psihijatrijske ordinacije i ordinacije oftamološke zaštite.


Dodatno, prijedlogom se iznova ne uvrštava djelatnost laboratorijske dijagnostike koja u Domu zdravlja Ploče desetljećima funkcionira uredno.

U Domu zdravlja Ploče psihijatrijska ordinacija je ugovorena prije 18 godina koja je, zbog bolesti psihijatra u zakupu, bila privremeno ugašena.

Nakon gotovo dvogodišnjeg truda Doma zdravlja Ploče i Dubrovačko-neretvanske županije, ishođene su sve potrebne suglasnosti od nadležnog ministarstva za otvaranje nove ordinacije, no čini se da Ministarstvo zdravlja novim prijedlogom mreže ne uvažava prethodne radnje i izdane suglasnosti tijekom 2014. i 2015. godine.

Ordinacija oftamološke djelatnosti ugovorena je neprekidno preko trideset godina. Ugovor se svake godine uredno obnavljao s Hrvatskim zavodom za zdravsteno osiguranje, a prethodne dvije godine ova ordinacija je bila jedina na području doline Neretve.

Riječ je o iznimno opterećenoj ordinaciji s velikim brojem usluga i pacijenata, odnosno o uspješnoj specijalističkoj praksi za čije ukidanje ne postoji ni jedan valjani razlog.

Tekst: Ante Šunjić
Foto: www.slobodnadalmacija.hr
www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni