Politika i gospodarstvo

PLOČE: Održana završna Konferencija za medije projekta ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve’

U Pločama je 29. lipnja 2021. godine održana završna Konferencija za medije projekta ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve’.

Riječ je o projektu vrijednosti 14,3 milijuna kuna čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a projektni partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode – Dubrovačko-neretvanske županije, Grad Metković i Grad Ploče, a za koordinaciju partnera i prijavu zadužena je Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA.

Kao suradnici na projektu sudjeluju i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica grada Ploče, Turistička zajednica Grada Metkovića i Hrvatsko planinarsko društvo Grabovica.


Okupljenima su se prigodno obratili i dogradonačelnik Grada Ploča Ivan Marević, te Karlo Kučan, predstavnik Spot d.o.o., fime zadužene za aktivaciju turističkih resursa destinacije Ploče. Na konferenciji su prestavljene projektne aktivnosti koje je Grad Ploče proveo u sklopu projekta ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve’. Projekt obuhvaća ukupno 9 infrastrukturnih zahvata od kojih su se 3 provela na području Grada Ploča:

-Uređenje posjetiteljskog centra i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini;

-Uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu;

-Uređenje promatračnice za bioraznolikost na Baćinskim jezerima.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020., a financiran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.356.064,90 kn, prihvatljivi troškovi su 14.048.072,02 kn od čega 10.536.054,01 kn iznosi potpora EU.