Politika i gospodarstvo

Ploče ne žele oznaku PČ

ploče močvara

Premda je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske prvotno predložilo da će Pločani na registracijskim pločicama svojih vozila imati oznaku PL, s čime se gradska vlast i stanovništvo slažu, kako sada stvari stoje, registracija za Ploče bit će PČ.

Naime, Grad Ploče se složio s prvim prijedlogom MUP-a, koji mu je namijenio oznaku PL.

Situacija se zakomplicirala nakon što su se u Gradu Pleternici pobunili protiv rješenja MUP-a, koji je njima namijenio oznaku PT. Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović oznaku PL žele za svoj grad.


U tom pozivu stoji da u slučaju preklapanja mogućih oznaka gradova s istim početnim slovima, prednost imaju gradovi s većim brojem registriranih vozila. Grad Ploče ima oko četiri tisuće registriranih vozila, ali Pleternica ih ima nekoliko stotina više.

Međutim, Pločani ne odustaju od oznake PL, a gradonačelnik Krešimir Vejić i predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević ističu podatak da se već više od 50 godina ta oznaka koristi za označavanje preko 1500 brodica registriranih u Pločama.

MUP je, stoga, pozvao gradove da se dogovore o oznakama na registracijskim pločicama, a ako se ne postigne dogovor, to će Ministarstvo dodijeliti oznaku registracijskog područja za grad Pleternicu PL, a za grad Ploče PČ.

Tekst: Ante Šunjić