Politika i gospodarstvo

Ploče: 835 tisuća kuna za projekt kojim će se financirati plaće trenera, izgraditi tri vježbališta i u sport uključiti 50 mladih

Ovog je tjedna projekt „Zajedno u zdravlju, zajedno u športu“, koji je prijavila Zajednica športskih udruga Grada Ploča u partnerstvu s Gradom Ploče, službeno odobren te je u petak dogovoreno potpisivanje ugovora.

„Cilj projekta je potaknuti što više mladih u riziku od socijalne isključenosti na bavljenje športskom aktivnošću te na taj način pozitivno djelovati  na njihovo samopouzdanje te razvoj socijalnih vještina“, kaže nam zamjenik gradonačelnika, Zoran Majstrović.

Projektom, koji je vrijedan 835.800,00 kuna, će se otvoriti tri nova radna mjesta na dvije godine, financirati će se sportska oprema za mlade slabog imovinskog statusa koja će postati i njihovo trajno vlasništvo te će se organizirati i moderna vježbališta na otvorenom.

Majstrović ističe kako je očekivani rezultat u dvije godine provedbe projekta, uključivanje 50 mladih koji se prije nisu bavili športskim aktivnostima. Tako će tih 50 korisnika projektnih aktivnosti imati pravo na kupnju sportske opreme u vrijednosti do tisuću kuna, za što je projektom predviđeno izdvajanje od 50 tisuća kuna.


Sa istim ciljem će se financirati i dvogodišnja plaća trenera u Rukometnom klubu „Dalmatinka“ iz Ploča i plaća trenera Nogometnog kluba „Jadran“ iz Ploča. Za ovu stavku je predviđeno 331.200,00 kuna. Projektom je također osigurana i dvogodišnja plaća za voditelja projekta.

Zamjenik gradonačelnika nastavlja kako će se uložiti i 150 tisuća kuna u opremu tri vježbališta na otvorenom u Gradu Pločama, Staševici i Kominu. Sprave na vježbalištima će biti prilagođene treninzima na svježem zraku te će biti namijenjene za povećanje tjelesne snage, fleksibilnosti i sveukupne kondicije kroz pokrete kao što su guranje ili povlačenje samog sebe, savijanje, skakanje ili ljuljanje, koristeći samo vlastitu tjelesnu težinu. Vježbe se često izvode zajedno s rastezanjem.

Projekt predviđa i promotivnu kampanju i to putem radio emisija, letaka, izradom youtube spota te izradom i postavljanjem informativnih ploča.

Majstrović poručuje kako će razvojna agencija Grada Ploča, PLORA, autor projekta, u 2019. godini u svrhu popularizacije projekta i zdravih životnih stilova organizirati gradsko natjecanje u vježbama na spomenutim spravama sa sponzorskim nagradnim fondom. Ukupna vrijednost projekta je 835.880,00.

(gradonačelnik.hr)