Politika

Pločanski umirovljenici iz stranke HSU podržali Krešimira Šunjića i HDZ

HDZ Ploče poslao nam je priopćenje, “portalu koji rutinski blati sve političke neistomišljenike Miše Krstičevića na najniži zamislivi način”, a portal isto priopćenje i prenosi:

Na predstojeće lokalne izbore uz HSLS i HSS, HDZ izlazi ojačan i potporom pločanskih umirovljenika. Slijedom navedenog, danas su koalicijski sporazum potpisali predsjednik pločanskog HDZ-a Krešimir Šunjić i predsjednik GO Hrvatske stranke umirovljenika Maksim Marinović. Potpisivanju je nazočila i Nada Veraja potpredsjednica ŽO HSU, te Siniša Bebić predsjednik GO HSU Metković i potpredsjednik Nacionalnog nadzornog odbora HSU.

HSU Ploče odlučio je podržati Krešimira Šunjića kao gradonačelnika koji ima viziju, zna kako i spreman je biti uz svoje sugrađane.


Predsjednik HSU-a Ploča Maksim Marinović kao razlog ove suradnje, između ostalog je istaknuo  nezadovoljstvo načinom na koji je aktualna gradska vlast na čelu s SDP om vodila grad u protekle četiri godine. “Mišljenja smo da je krajnje vrijeme da na čelno mjesto u Gradu dođe osoba koja će biti tu za svakog svog sugrađanina, uvidjeti probleme umirovljenika, podignuti standard njihovih života i omogućiti im sretnu i ugodnu starost. Samo to smo tražili i protekle četiri godine, no ništa od tog nismo dobili. Izražavamo zadovoljstvo što ćemo zajedno s HDZ-om, HSLS-om i HSS-om u sljedeće 4 godine raditi na projektu Doma za starije i nemoćne koji je od iznimne važnosti za Ploče”, istaknuto je pri potpisivanju koalicijske suradnje.

Ne želeći više biti tek skupina koje će se gradonačelnik sjetiti pred izbore, pločanski HSU odlučio je da se njihov glas čuje kroz ovu koaliciju i realizira program okrenut trećoj dobi, od Doma za starije, preko podizanja jednokratnih novčanih pomoći umirovljenicima s manjim mirovinama, božićnicama i uskrsnicama svake godine, a ne samo pred izbore, pa sve do niza drugih aktivnosti usmjerenih na kvalitetniji i sadržajniji život umirovljenika u Pločama.

“Ovako ojačani, uvjereni smo da ćemo u svibnju izboriti pobjedu, koja je preduvjet ostvarivanju boljeg i kvalitetnijeg života nas starijih Pločanki i Pločana”, navode iz HSU-a pozdravljajući i mjere Vlade RH na čelu s Andrejom Plenkovićem, a koje se tiču COVID dodatka na mirovine za 800 000 umirovljenika koji se počinje isplaćivati već krajem ovog mjeseca.

“Ovo je prvi put da HSU ide u koaliciju s HDZ-om na županijskoj razini i u tri najveća grada županije Metković, Ploče i Dubrovnik.“ Istaknuo je Siniša Bebić predsjednik GO HSU Metković i potpredsjednik Nacionalnog nadzornog odbora HSU.

Upravo to što je prepoznao umirovljenike kao jednu od ranjivijih skupina u društvu i odlučio program realnim i ostvarivim segmentima usmjeriti kvalitetnijem životu umirovljenika, smatramo Krešimira Šunjića i koaliciju HDZ-HSLS-HSS-HSU  najboljim rješenjem za naš Grad, rečeno je pri potpisivanju ove koalicije.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni