Politika i gospodarstvo

Pločanski obrtnici sudjelovali u Požegi na projektu “Zeleno -Plavo”

Udruženje obrtnika grada Ploča sudjelovalo je u projektu “Zeleno -Plavo” na kojem su predstavili grad Ploče i dolinu Neretve, tj. sve ono dobro što naš kraj nudi i s čime se ponosimo.

Skuhano je 50 kilograma crnog rižota, podjeljeno 4 kilograma riblje paštete, kruh ispod sačure, suhe smokve, travarica.. Kuhanjem poznatog neretvanskog brudeta prezentirana je Ribarska noć 2019.


Mirisi slasnih delicija iz gotovo svih krajeva Hrvatske i ovu su se godinu širili požeškim Trgom sv. Trojstva, a i šire, koje su za Požežane i brojne goste pripremili obrtnici u sklopu požeškog Vincelova, projekta Zeleno-plavo, koje se održava dvanaestu godinu za redom. Okupio se veliki broj sudionika iz iz 13 županija i 25 gradova koji su predstavili svoju eno-gastro i turističku ponudu.

Poruka cijelog projekta je bila jasna – “ništa ne može spriječiti susrete dobrih ljudi i prijatelja, razmijenu iskustava u cilju postizanja određenih sporazuma o suradnji, vezano uz ono što Slavonija može ponuditi prema Jadranu za vrijeme turističke sezone ali i tijekom cijele godine.”

Ciljevi projekta “Zeleno-plavo” su povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda u turizmu te doprinijeti povećanju potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva kao i podizanju svijesti domaćih potrošača o ovim proizvodima i visokovrijednim namirnicama.

UDRUŽENJE OBRTNIKA GRADA PLOČA