Politika i gospodarstvo

Pločanski obrtnici na radnom sastanku sa Zoranom Majstrovićem

Na zboru obrtnika grada Ploča za mandatno razdoblje 2018.-2022. za predsjednika je izabran Mate Barbir sa zamjenicima Nikolinom Puljan i Goranom Markovićem Tomak koji će svoje funkcije obavljati volonterski.

Na današnjem radnom sastanku u Uredu Gradonačelnika primio ih je zamjenik gradonačelnika, Zoran Majstrović gdje su razgovarali o daljnjim aktivnostima i planovima u radu obrtnika sa područja Ploča.

Udruženje obrtnika grada Ploča danas broji oko 200 članova što je najmanje 600 zaposlenih, a teme su bile Program i djelovanje za narednu godinu 2019., promocija deficitarnih obrtničkih zanimanja, majstorski ispiti o stručnoj osposobljenosti učenika, riješavanje gorućeg problema javnih površina (koji je najskuplji u regiji), suradnja sa Srednjom školom Ploče, Gradom, Turističkom zajednicom i svim ostalim čimbenicima koji mogu doprinjeti unapređenju obrtništva i njegovog djelovanja.


Također, raygovaralo se o organizaciji tradicionalnog Uskršnjeg doručka, podjeli poklona za Sv.Nikolu..

– Na radnom mjestu smo 24 sata dnevno 365 dana u godini, radujemo se budućim aktivnostima i pozivamo sugrađane da nam se pridruže u ovim akcijama – izjavili su za Ploče Online predstavnici Udruženja obrtnika Grada Ploča.