Politika

Pločanska stranka: Braći Orepić osobni interesi su ispred građana Ploča!

Lokalni izbori su pred vratima, kampanja još službeno nije ni započela, a strasti su već uzavrele. Padaju teške riječi i optužbe.


Neke političke opcije su već objavile glavna lica na koja računaju u kampanji, dogovori “iza kulisa” su već odrađeni. Škanj kao novo lice pločanske politike predstavio se kao novo, drugačije, svježije. No, izgleda da tu puno toga nije iskreno, dapače, vrlo je razočaravujuće po sve simpatizere. Barem ako je suditi po tvrdnjama gosp. Ranka Barbira, predsjednika Pločanske stranke čiji tekst prenosimo:

Kronologija suradnje PLS-a i Škanja

1.03. Niko Orepić objavio kandidaturu za gradonačelnika Ploča, bez dogovora sa PLS-om s kojim su u „dogovoru“ već dvije godine o  zajedničkom izlasku na ove lokalne izbore!

4.03. U prostorijama Škanja održan je sasatanak PLS-a i Škanja zbog suradnje na lokalnim izborima. Sastanku su bili prisustvovala braća Orepić i g.Karamatić, a ispred PLS-a Severin Krželj, Zoran Bule i Ranko Barbir. Vlaho je održao mali uvod u raspravu i napomenuo kako je fokus na potpori Grmoji za župana DNŽ-e, o dobitku dva člana u Lučku Upravu te mjesto gradonačelnika, a navodno svesrdnu pomoć je obećao i kap. Ivica Pavlović  sa njegovih (Lučkih) 1000 glasova…(?!?)

Poslije tih informacija g. ministra, kandidat za gradonačelnika Niko Orepić velikodušno nam je ponudio da možemo dati naša 2-3 čovjeka na njihovu listu i napomenuo kako im i branitelji daju potporu …(?!) Sastanak je bio kratak, ostali smo zapanjeni njihovim smiješnim prijedlozima. Na naš upit gdje su ostali relevantni članovi Škanja, zašto oni nisu prisutni i što oni kažu na to, nismo dobili nikakav odgovor.

5.03. U prostorijama Škanja se sastali SDP i Škanj također po temi zajedničke suradnje na predstojećim izborima. O čemu se tada razgovaralo ne mogu pričati jer nismo bili prisutni.

11.03. Na ponovo dogovoreni sastanak kojem smo prvi put prisustvovali SDP, PLS i Škanj u 18.00 sati, došlo je troje iz PLS-a, pet iz SDP-a te Niko Orepić sa samo jednim članom Škanja. Zašto opet nema drugih članova to ne znam ali mi je ponovo žao što nisu prisustvovali u većem broju. Na tom sastanku SDP je više nego pošteno postupio i ponudio kako će podržati Niku kao gradonačelnika te sve ostalo što slijedi. PLS je još uvijek imao dogovor sa Škanjom o zajedničkom nastupu u smjeni ovog nesposobnog HDZ-a.

Znači, Niko Orepić kandidat za gradonačelnika je NEDVOSMISLENO dobio punu potporu SDP-a i PLS-a u svim njihovim zahtjevima. Pristali smo na sve uvjete u INTERESU GRAĐANA GRADA PLOČA i u ime našega „ZAJEDNIŠTVA“.

12.03. U 15.00 sati smo pozvani na hitan sastanak u Škanj koji je sazvan u 17.30 h. Dočekao nas je Niko Orepić, sam! Isti sudionici sastanka kao i dan ranije gdje vrlo kratko i jasno Niko Orepić kaže kako oni otkazuju suradnju na ovogodišnjim lokalnim izborima te idu sami jer je tako odlučila većina! Na pitanje Zorana Bule jeli pod tim mislio i na PLS, dobio je potvrdan odgovor: DA, idemo sami !!

Opa, već viđeni postupci MOSTA na pretprošlim parlamentarnim izborima.

Dvije godine njihovog inzistiranja da zajedno idemo na izbore preko noći su pali u vodu, a da kampanju nismo ni započeli i na tome im HVALA jer isto to su mogli napraviti zadnji dan kampanje.

Ovo sam morao napisati zbog članova PLS-a, simpatizera i svih građana Ploča, a sve istine radi. Žao mi je što će biti puno nezadovoljnih ljudi u Pločama ovim neuspjehom, mi za ničim ne žalimo i ne moramo se nikome pravdati ali braća Orepići morati će svojim ljudima objasniti svoj postupak.

Ipak, nekome kome su puna usta zabrinutosti i zajedništva za naš Grad, sada više nije bitan grad nego osobni interes.

Molim sudionike ovih sastanaka ako je nešto neistina neka slobodno objave što to nije istina.

Ranko Barbir / Pločanska stranka

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni