Politika i gospodarstvo

Pločanin glasovao za Tatjanu – iz Australije!

Poništenje nedjeljnih izbora u Pločama za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije, tema je broj jedna u petak u Pločama. Činjenica da su se na popisima našli i oni koji birališta nisu ni vidjeli, posebno je šokirala dugogodišnje članove SDP-a. Među njima je i član Gradskog odbora Damir Giljević, koji kaže kako je nekoliko pločanskih SDP-ovaca, čim su čuli za nepravilnosti, predložili jednom od kandidata na izborima Davoru Peniću, da se ustanovi istina o glasovanju u Pločama.

-Željeli smo da se dozna što se stvarno događalo na biralištu, jer smo smatrali da se, ukoliko to nije istina, ne smije blatiti Gradski odbor Ploča. Kao član tog odbora, ne želim da iza mene ostanu nikakve laži ili muljaže, jer ja i moji prijatelji u SDP-u ne želimo sudjelovati u tome. Držim se one našeg nekadašnjeg predsjednika Račana da je bolje izgubiti izbore nego izgubiti obraz. Ovo što se dogodilo sramota je za našu stranku. Ne znamo točno o koliko se imena radi na popisu jer je on dostavljen u Dubrovnik, Županijskom povjerenstvu koje može provjeriti tko je sudjelovao u glasovanju, a tko nije. Prema nekim informacijama, radi se o spornih 20-30 glasača – kaže Giljević.

Inače, u Pločama se u petak najviše pričalo o spornom popisu i o tome tko se našao na njemu, a da nije pristupio glasovanju. Najzanimljivije je svakako ime Ivana Katića, esdepeovca koji već godinu dana živi u Australiji, a izašao je na izbore unatoč interkontinentalnoj udaljenosti.


dubrovacki.hr