Politika

Pločani mijenjaju lice grada – radovi na Malom Milosavcu pred samim završetkom

Mišo Krstičević: U centru grada stvorili smo novu zelenu zonu šetnje, rekreacije, edukativnih i kulturnih događanja

Ploče, 21.listopada 2022 – Radovi na uređenju poluotoka Mali Milosavac u Pločama ušli su u završnu fazu. Tijekom sljedećih dana kreće se u površinsku obradu staza, a nakon čega slijedi hortikulturno uređenje, postavljanje opreme i završno šminkanje. Posebnost ove zelene zone je što je u neposrednoj blizini centra grada i pruža stanovnicima Ploča i posjetiteljima dimenziju urbanog života kakvu nema puno gradova uz obalu.

– Uskoro su gotovi radovi i svi će naši sportaši, rekreativci, roditelji s djecom, građani smanjene pokretljivosti, kulturni djelatnici, učenici, umirovljenici, zaljubljeni… svi će pronaći razlog zbog kojeg će Mali Milosavac postati njihovo omiljeno mjesto. Ja sam već sada gotovo svakodnevno tamo bar na kratko i uživam. Od zapuštene i nepristupačne površine dobili smo prostor na koji svi možemo biti ponosni. Stvorili smo novu zelenu zonu, a na sjecištu staza se postavlja i javna slavina te će posjetiteljima biti dostupna i pitka voda, naglasio je gradonačelnik Mišo Krstičević.


Uređenje ovog poluotoka je logičan nastavak nagrađivanog projekta „Nove gradske stube“ kojim se ostvarilo povezivanje dva bitna dijela grada i stvaranje novog, šireg urbanog središta koje je urbanistički zamišljeno još 80-tih godina prošlog stoljeća. Skale po uzoru na već spomenute, 2021. godine nominirane za nagradu Bernardo Bernardi Udruženja hrvatskih arhitekata i ovjenčane Graditeljskom nagradom Cemex za održivu gradnju te društvenu vrijednost, napravljene su i na Milosavcu, a čitav prostor ovim je postao zaokružena cjelina.

– Nove zelene površine, obnova fasada i planovi koje uskoro mislimo realizirati u užem centru stvorit će novo lice grada Ploča, a uz predivno prirodno okruženje u kojem se nalazimo, mnogi će po prvi put uvidjeti da je ovaj grad pravi mali biser, koji se desetljećima skrivao u sjeni velike luke, zaključuje gradonačelnik.

Projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. u vrijednosti od 743.950,00 kn.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni