Politika

PLOČAMA NOVI ULAZ U GRAD: Radovi još nisu počeli

Ulaz u grad

Premda su službeno započeli radovi na izgradnji novog ulaza u grad Ploče, gradilište ovog važnog projekta u Čeveljuši protekli mjesec dana stojalo je prazno. Kako je bilo najavljivano na svečanosti otvorenja, novi ulaz bi trebao biti dovršen do 2001. magistalne ceste koje je bilo riješeno opasno skretanje sa magistralne ceste koje je do sada bilo iznimno loše izvedeno.

Ugovor o gradnji sa izvođačem radova GP Dubrovnik tada su potpisali bivši hrvatski ministri Jure Radić i Ivan Pavlović te ravnatelj Hrvatske uprave za ceste Mario Crnjak. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 115 milijuna kuna koje je za ovu namjenu najvećim dijelom osigurala Hrvatska uprava za ceste iz kredita svjetske banke dok ostatak otpada na državni proračun. Prema projektnoj dokumentaciji prometnica ukupne dužine oko 2,5 kilometara plazit će s petlje na Čeveljuši, premostiti će željezničku prugu i Crnu rijeku do ulaza u sam grad.
Zašto radovi još nisu započeli pokušali smo doznati kod izvođača GP Dubrovnik gdje nam je tehnički direktor Mario Ivušić rekao:
Isključivo se radilo o problemima tehničke prirode i vremenskim nepogodama koje nisu dopuštale početak radova. Naše su bušilice ostale zarobljene u snijegu i nismo ih mogli dovesti na ovo gradilište. Sada kada se vrijeme stabiliziralo, radovi na pripremi terena, bušenje i miniranja uskoro će krenuti.
Unatoč našim brojnim pokušajima nismo uspjeli stupiti u vezu sa ravnateljem Hrvatske Uprave za ceste Marijom Crnjakom. Tajnica nam je kazala da je gospodin ravnatelj na sastanku uz napomenu kako nitko od pomoćnika nema ovlasti davanja informacija i komunikacije s medijima.

Tekst: Stanislav Soldo / www.slobodnadalmacija.hr
Foto: Slobodna Dalmacija


Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni