Politika

Plenković posložio Vladu: Ćorić ulazi u Banske dvore

Iz HDZ-a je procurio posljednji popis budućih ministara, za koji je moguće da će se još mijenjati prije konačne odluke. Sabor će o podršci novoj Vladi odlučivati sutra (srijeda), a danas od 17 sati počinje sjednica Predsjedništva HDZ-a, na kojoj bi Plenković trebao u svojoj stranci predstaviti novu Vladu.

Od sadašnjih ministara ostaju Tomo Medved (Ministarstvo branitelja), Lovro Kuščević (Ministarstvo graditeljstva), Zdravko Marić (financije) i Tomislav Tolušić, ali ovaj put s drugim resorom, poljoprivrede. Na njegovo mjesto u Ministarstvo za regionalni razvoj i europske fondove dolazi Gabrijela Žalac.

Novi resor, za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, navodno će pripasti Nadi Murganić, zdravstvo Milanu Kujundžiću, dok će na čelo ministarstva obrazovanja doći Pavo Barišić.


Ministarstvo gospodarstva trebala bi voditi Martina Dalić, dok će se na čelu resora rada i mirovinskog sustava naći Tomislav Ćorić. Čini se da je riješena i jedan od najvećih nepoznanica, pa će kultura pripasti Nini Obuljen Koržinek, a od ranije je poznato da će na čelu Ministarstva vanjskih poslova biti Davor Ivo Stier, a na čelu Ministarstva obrane Damir Krstičević.

Prema zadnjim informacijama, resor turizma trebao bi voditi Gari Capelli. Novost je da će Goran Marić, koji je jučer imenovan šefom saborskog Odbora za medije, biti na čelu Ministarstva prometa, čime je dosadašnji ministar Oleg Butković u zadnji čas ispao iz kadrovske križaljke.

To je 15 ministara iz kvote HDZ-a, a četiri dolaze iz Mosta – Slaven Dobrović bit će ministar okoliša i prirode kojemu se pridružuju energetika i vodno gospodarstvo, Ante Šprlje bit će ministar pravosuđa, a Vlaho Orepić ministar unutarnjih poslova. Ivan Kovačić će biti ministar uprave i potpredsjednik Vlade.

Tekst: jutarnji.hr
Foto: Goran Mehkek / Ronald Goršić / Damir Krajac / Hanza Media

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni