Politika i gospodarstvo

Plenković, Maletić i Zovko u Pločama: Snaga ZA bolje sutra

Povodom izbora za Europski parlament Ploče su posjetili predstavnici koalicijske liste HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS Andrej Plenković, Ivana Maletić i Željana Zovko. Dočekao ih je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ploča Krešimir Vejić s članovima županijske i gradske organizacije.

„Na izborima 25. svibnja 2014. odlučujemo tko će nas predstavljati u Europskom parlamentu. O našem glasu ovisi kakav će biti hrvatski glas u Europi. Mi smo za jaku Europu, ali prije svega za jaku Hrvatsku. Hrvatska može ponovno raditi, rasti i razvijati se. Napredak uvjetuju strukturne promjene koje sada nedostaju. Zauzimamo se za razvoj gospodarstva i svih hrvatskih krajeva uspješnim korištenjem EU fondova te promicanje solidarnosti u Europi, aktivnu europsku politiku zapošljavanja, osobito mladih, te zaštitu obitelji, potporu poljoprivredi i ribarstvu kao strateškim granama hrvatskog i europskog gospodarstva, infrastrukturno povezivanje Hrvatske i zaštitu okoliša, kao i za promicanje hrvatske kulture i jezika, očuvanje hrvatskog identiteta kao temelja za razvoj“, rekao je Plenković.
„Samo HDZ-ova koalicijska lista okuplja predstavnike branitelja, Hrvata iz BiH, iseljene Hrvatske i umirovljenika“, kazao je Plenković, uvjeren da će na izborima ta lista ostvariti izvrstan rezultat i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nakon druženja s građanima i obilaska vojnih objekata Plenković je izjavio: „U dogovoru s kolegama iz Gradskoga odbora i s gradonačelnikom vidjet ćemo kakva je situacija s neiskorištenom imovinom MORH-a, s bivšim vojnim objektima kojih ima dosta u Pločama.
Smatramo da bi bilo korisno, za gospodarski razvoj Ploča i za dobro upravljanje državnom imovinom, da se oni stave u funkciju“.


Plenković se osvrnuo i na eventualnu izgradnju termoelektrane na ugljen u Pločama. „Pratit ćemo, kao zastupnici, rasprave na lokalnoj razini, moramo vidjeti kako se to uklapa u šire planove glede opskrbe električnom energijom na razini Hrvatske, orijentaciji koju HDZ ima prema hidrocentralama i prema drugim oblicima izvora energije, i ovdje ćemo u tijesnoj suradnji s našim kolegama iz Županije i iz Grada vidjeti koje je najbolje rješenje za Ploče“, ustvrdio je Plenković.

Ivana Maletić, u EP-u članica Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku, vodeća HDZ-ova ekspertica za EU fondove, tijekom svoga briselskog mandata obišla je sve županije i ukazala im na mogućnosti korištenja europskih sredstava.

„Žalosno je što Hrvatska više puni EU fondove nego što novaca povlači iz njih, ostalo je neugovorenih 236,6 milijuna eura, a da ne govorimo o novim fondovima i prvih 450 milijuna eura iz 2013. i novoj milijardi iz 2014. – rekla je Maletić, optužujući nesposobnu aktualnu vlast.

„Gospodarski rast i razvoj, mali i srednji poduzetnici, mladi, europski fondovi, razvojni projekti i investicije, reforme, socijalna prava… To su teme kojima sam se bavila u Europskom parlamentu.Zalagat ću se za uspješnu budućnost Hrvatske, ostanak mladih u Domovini i kvalitetan život naših građana.“-rekla je Maletić.

Izvor: Facebook MHDZ-a Ploče