Politika i gospodarstvo

Pitali smo kako će Grad proslaviti svoj Dan, evo šta su nam odgovorili

Slijedom upita par čitatelja hoće li se ove godine proslaviti Dan Grada Ploča koji se obilježava 31. svibnja isto pitanje smopostavili i gradskim službama. Odgovor prenosimo u cijelosti:

Grad Ploče i ove godine organizira svečanost obilježavanja Dana Grada Ploča 31. svibnja 2020. godine koja će se održati u Domu kulture Ploče u subotu 30. svibnja 2020. godine. Nažalost, složena situacija vezana uz pandemiju korona virusa COVID-19, brojne restriktivne mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ograničenja, kao i nemogućnost predviđanja ublažavanja istih, su nas ove godine, kao i Gradsko vijeće Grada Ploča spriječile da provedemo postupak dodjele Nagrade Grada Ploča za 2020. godinu.

Naime, Odlukom o javnim priznanjima Grada Ploča nagrada se svečano uručuje u sklopu proslave Dana Grada Ploča, a sam postupak za dodjelu Nagrade pokreće Odbor objavljivanjem pozivnog natječaja za davanje prijedloga, nakon čega Odbor utvrđuje prijedlog za dodjelu Nagrade i dostavlja Gradskom vijeću na odlučivanje.


Unatoč neizvjesnosti, posljednja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o okupljanju do najviše 40 osoba na istom mjestu ipak nam je omogućila da ove godine u nešto skromnijem obliku i prilagođenim programom obilježimo naš Dan Grada Ploča.