Politika

Pismo čitatelja: Tko je usrećio pločanske mališane

Poprilično zapušteno i zaraslo dječje igralište u Pločama jučer je osvanulo u novom ruhu, na oduševljenje svih mališana kao i njihovih roditelja, baka i djedova.

Navodno, ovaj dragocjen čin nije djelo komunalne službe, već nepoznatog gospodina koji je kako prisutni kažu , proveo više od tri sata kako bi igralište doveo u prihvatljivo stanje.

Ovim putem izrazavamo veliku zahvalnost, ali i pozivamo gradske vlasti da se očituju zbog čega se ne vodi računa o dječjem igralištu u Pločama.  Zašto je zaraslo, zapušteno, zbog čega komunalne službe pokose travu oko robne kuće, a 5 metera udaljeno igralište preskaču?


U proračunu za 2014. godinu predviđeno je 80.000 kuna za ulaganje u “Izgradnju i uređenje dječjih igrališta” od čega za ono na Staševici 20.000 kn, Crpala-Spilice-Gbječi 40.000 kn i ono u Pločama u ulici Petra Svačića 20.000 kn. Takošer je predviđen utrošak naših novaca za “Izgradnju igrališta s umjetnom travom (NK Jadran)” – 50.000 kn. Može li se dio novca iz proračuna preusmjeriti za održavanje najvećeg igrašlišta u Pločama, budući da proračunom sredstva za njega nisu predviđena?

Gospodo iz Poglavarstava, a ima vas (gradonačelnik, dva dogradonačelnika, pročelnik, predsjednik Gradskog vijeća) dođite, prošetajte i pogledajte, gdje se naša djeca igraju, i igralište je dio grada kojeg vodite, kojim upravljate. Slika grada je i slika vašeg grada…

Nezamislivo je da se najmanje računa vodi o onima najosjetljivijima. Igra je najveća dragocjenost svakog djetinjstva!
Igra djeci jača duh i tijelo, razvija brojne vještine, radoznalost, kreativnost, društvenost, originalnost, a povrh svega toga, igra stvara mnoštvo malih i velikih doživljaja i dječjih osmjeha!

Blagostanje djece važan je  pokazatelj zdravog okružja, demokratskog društva i dobrog upravljanja.

Mreža zdravih gradova, mreža gradova prijatelja djece, gdje su PLOČE tu???

http://www.zdravi-gradovi.com.hr/home/o-mrezi/hrvatska-mreza-zdravih-gradova.aspx

http://www.unicef.hr/show.jsp?page=148491

Pisma čitatelja i kolumne su mišljenja autora i nužno ne odražavaju mišljenja urednika portala

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni